Csengőhangok ingyen ..

Mindenki ismeri a különböző Tv reklámokat melyekben emeletdíjas sms küldésével hozzá juthatunk jobbnál jobb csengőhangokhoz és az internet is tele van ilyen reklám hirdetésekkel, de mért költenénk ilyesmire a pénzünket mikor csengőhangok ingyen is letölthetőek bizonyos oldalakról, vagy fájl cserélők segítségével, de ha nincs meg a keresett szám mi is elkészíthetjük.

A újabb mobiltelefonok mindegyike képes kezelni a midi vagy mp3 fajformátumot melyek általában csengőhangnak is beállíthatok egy kis ügyességgel és idő ráfordítással mi is átalakíthatjuk a zeneszámainkat csengőhanggá és nem kel majd fizetnünk érte hanem akár több ezer csengőhangot ingyen használhatunk és váltogathatunk a mobilunkon..

Hogyan csináljunk csengőgangot ingyen?

A kedvenc zeneszámunkat ha cd lemezen van először be kel másolni a winchester-re. Ehhez használjuk az ingyenes FreeRip programot mellyel nagyon egyszerűen végre tudjuk hajtani a kívánt műveletet akár egyből mp3 na is konvertálhatunk. Ha be másoltuk a számainkat érdemes tovább konvertálni őket mert a túl nagy méretű és nem megfelelő tömörítésű mp3 fájlokat nem fogja a mobilunk lejátszani, és felesleges négy öt perces számokat használnunk mert a leghosszabb kicsengetési idő is csak 90 másodperc így ha nem szeretnénk a telefonunk memóriáját fölöslegesen lefoglalni érdemes a számok legjobb részét kivágni és csak azt felhasználni csengőhangként. Ehhez az mp3 splliter program tökéletes csak ki kel választani a szám kezdési és befejezési idejét melyet másodpercben ad meg a program és kész, ezzel a programmal akár különálló számokat össze is fűzhetünk. A számok tömörítéséhez használjuk a szintén ingyenes Xrecode programot mely zene darabolásra is képes a mobilok általában a 128kb/s és 256Kb/s tömörítési formátumú mp3 fájlokat biztos hogy tudják kezelni tehát ezt a formátumot használjuk a tömörítésnél. Ilyen könnyű a csengőhangot ingyen megcsinálni.