Ha midi (polifonikus) hangot vagy más formátumot szeretnénk használjunk az ehhez megfelelő fájl konvertáló programot. De előbb mindenképen csináljuk meg a csengőhangot a megfelelő méretre időtartamra mp3-ba és azt konvertáljuk a kívánt formátumura amihez használhatjuk az mp3 to midi converter programot.


Motorola Samsung vagy egyéb telefonokhoz ha más formátumot szeretnénk csak simán írjuk be a keresőbe hogy mp3 to és a kívánt formátum ( MMF, AMR, MP3, MIDI, WAV, AAC, 3Gp) és már is meglesz a szükséges program..

Ezek után már csak fel kel töltenünk a csengőhangot a telefonunkra melyet megcsinálhatunk adatkábellel vagy ha van a készülékbe memória kártya egy kártyaolvasó segítségével nagyon gyorsan rámásolhatjuk.

Szerintem egyszerű mért fizetnénk akár két háromszáz forintot egy jobb csengőhangért amikor készíthetünk csengőhangot ingyen.

Megjegyezném hogy bizonyos modilok a szolgáltatói menürendszer miatt nem képesek használni csak az általuk kiadott és ö tőlük letöltött csengőhangokat. De akinek ilyen a telefonja az se keseredjen el a wapon keresztül egész jó csengőhangok tölthetők le majdnem ingyen.. Vagy esetleg a menürendszer egy szoftver frissítéssel vissza állítható gyárira és akkor használhatók a csengőhangok ingyen.